ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/01/2019

2019-07-27

Συννεφιασμένος αναμένεται να είναι ο καιρός σε γενικές γραμμές την Παρασκευή στην χώρα μας ενώ δεν θα λείψουν και οι βροχές κυρίως σε τμήματα της δυτικής - βορειοδυτικής χώρας. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει μεταβολή.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/01/2019

Αρκετά μουντός αναμένεται να είναι ο καιρός από τις πρώτες πρωινές ώρες στην χώρα μας με ενδιάμεσα διαστήματα με ηλιοφάνεια κυρίως στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Αυτή η συννεφιά θα είναι αρκετά πυκνή στο βόρειο Ιόνιο, τα δυτικότερα και βορειότερα τμήματα της Ηπείρου και τα δυτικότερα της Μακεδονίας και θα δώσει αξιόλογες βροχές στις προαναφερθείσες περιοχές ενώ δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν καταιγίδες στα ανοιχτά του βορείου Ιόνιου. Αργά την νύχτα προς τα μεσάνυχτα οι βροχές θα πρέπει να επηρεάζουν και τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου με κατά περιόδους έντονο χαρακτήρα ενώ πιο μικρής έντασης βροχές θα εκδηλωθούν στην νότια Πελ/νησο, τις δυτικές και βόρειες Κυκλάδες και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας σε μεγάλα υψόμετρα (>1200-1300μ.)

Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΝΔ διευθύνσεις στα πελάγη 3-4 και τοπικά 5bf.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -4 έως 12 βαθμούς, στα δυτικά από 2 έως 14 βαθμούς (στην Ήπειρο έως 8 βαθμούς), στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 2 έως 14 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 5 έως 14 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική την Παρασκευή περιμένουμε νεφώσεις που κατά διαστήματα θα πυκνώνουν αλλά και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΔΝΔ διευθύνσεις ασθενείς μέχρι 3bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη την Παρασκευή περιμένουμε νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς και κατά τόπους άπνοια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια άρθρου: Ιωάννης Μπουσάκας