ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19-04-2019

2019-07-29

Σημαντική βελτίωση του καιρού αναμένεται την Παρασκευή στην χώρα μας με ηλιοφάνεια στις περισσότερες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές και μόνο τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά που ίσως αφήσουν πολύ τοπικά και ασθενή φαινόμενα κυρίως στα δυτικά και βόρεια ορεινά. Προς τις πρώτες βραδινές ώρες υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν ασθενείς βροχές στην Θράκη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από διάφορες διευθύνσεις έως 4bf. και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις 5-6bf. και στο Καρπάθιο πρόσκαιρα μέχρι 7bf.

Η θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα στα βορειοανατολικά, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από από 1 έως 19 βαθμούς (στην Θράκη έως 14 βαθμούς), στα δυτικά από 2 έως 20 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 3 έως 16 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 7 έως 16 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου (στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου έως 15 βαθμούς Κελσίου).

Στην Αττική την Παρασκευή αναμένουμε αρχικά αίθριο καιρό, ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 4-5bf. και στα ανατολικά παράκτια έως 6bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη την Παρασκευή περιμένουμε αίθριο καιρό με λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις μέχρι 4bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας