ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22-02-2019

2019-07-27

Αλλάζει σιγά σιγά το σκηνικό του καιρού στην χώρα μας την Παρασκευή και από τις ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες περνάμε στις πιο χειμερινές (αυτό κυρίως από το Σάββατο για το οποίο θα αναρτηθεί νέα πρόγνωση). Έτσι λοιπόν αν και η ημέρα θα ξεκινήσει πολύ καλά σχεδόν σε ολόκληρη την χώρα με λίγες μόνο αραιές νεφώσεις στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά (νωρίς το πρωί ενδέχεται για λίγο να σημειωθούν βροχές στα Δωδεκάνησα), εν τούτοις από τις μεσημβρινές και μετέπειτα ώρες θα αναπτυχθούν συννεφιές πρώτα στην βόρεια Ελλάδα και μέχρι το τέλος της ημέρας στα υπόλοιπα κεντρικά ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Αυτές οι νεφώσεις δείχνουν ικανές να αφήσουν τοπικές και ασθενούς έως το πολύ μέτριας έντασης βροχές στα προαναφερθέντα τμήματα αλλά και χιονοπτώσεις σε πολύ μεγάλα υψόμετρα (άνω των 1000-1100μ.). Αργά την νύχτα προς την αλλαγή της ημέρας καθώς θα εισέρχονται οι ψυχρές αέριες μάζες στον ελλαδικό χώρο, αναμένονται να σημειωθούν πυκνές χιονοπτώσεις στην Θράκη και σε πεδινές περιοχές του γεωγραφικού διαμερίσματος.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ΒΒΔ διευθύνσεις με ένταση γύρω στα 5-6bf. και στο Αιγαίο από διάφορες γενικά διευθύνσεις που η έντασή τους δεν θα ξεπεράσει τα 5bf.

Ο υδράργυρος θα σημειώσει ελαφριά υποχώρηση και θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -2 έως 14 βαθμούς, στα δυτικά από 0 έως 15 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από -2 έως 15 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 7 έως 15 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό ενώ από αργά το απόγευμα θα αρχίσει να συννεφιάζει και την νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι 3bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αρχικά αίθριο καιρό, βαθμιαία όμως από το μεσημέρι θα συννεφιάσει και ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές και ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις μέχρι 3bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια πρόγνωσης - άρθρου: Ιωάννης Μπουσάκας