Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Παρασκευή 23-08-2019

2019-08-22

Δεν αλλάζει κάτι στον καιρό της χώρας μας και την Παρασκευή καθώς θα διατηρηθούν οι καλοκαιρινές καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών. Έτσι λοιπόν αναμένουμε να κυριαρχήσει η ηλιοφάνεια σε ολόκληρη σχεδόν την χώρα καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας και μόνο τις θερμές ώρες θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια ορεινά. 

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από Β γενικά διευθύνσεις με ένταση γύρω στα 4-5Bf. ενώ στο Αιγαίο το μελτέμι θα πνέει αρκετά ισχυρό με την έντασή του να φτάνει τα 8Bf

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 17 έως 37 βαθμούς, στα δυτικά από 19 έως 38 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 20 έως 37 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 20 έως 35 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΒΑ διευθύνσεις αρκετά ισχυροί εντάσεως 6-7Bf. και στα ανατολικά παράκτια του νομού κατά διαστήματα μέχρι 8Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα κυμανθεί 3 με 4 βαθμούς πιο κάτω.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3-4Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας