Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Παρασκευή 27-09-2019

2019-09-26

Καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν σε γενικές γραμμές στην χώρα μας την Παρασκευή με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί στα περισσότερα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Τις μεσημβρινές ώρες πάντως θα αναπτυχθούν νεφώσεις οι οποίες θα είναι πυκνότερες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, την Θράκη, το βορειοανατολικό Αιγαίο, την ανατολική Στερεά Ελλάδα, την βορειοανατολική Πελ/νησο και την Κρήτη οπότε και ενδέχεται να εκδηλωθούν διάσπαρτες βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης και ίσως κάποια πολύ πρόσκαιρη και τοπική καταιγίδα

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ΒΒΔ διευθύνσεις με ένταση 3-5Μπ. και στο Αιγαίο από διάφορες γενικά διευθύνσεις μέχρι 5Μπ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 9 έως 27 βαθμούς, στα δυτικά από 14 έως 31 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 13 έως 28 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 17 έως 27 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική στο ξεκίνημα της ημέρας περιμένουμε αίθριο καιρό. Καθώς θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι θα συννεφιάσει και υπάρχει πιθανότητα τις θερμές ώρες της ημέρας να εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές κυρίως στα γύρω ορεινά (ίσως βγάλει και τοπική καταιγίδα μέσα στον Σαρωνικό). Στην συνέχεια ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β κυρίως διευθύνσεις με ένταση 3-4Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 4-5Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας