ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29-03-2019

2019-07-27

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας την Παρασκευή με τοπικές συννεφιές και διαστήματα με ηλιοφάνεια, στα νότια νησιωτικά τμήματα όμως αναμένεται περαιτέρω επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα παραμείνουν ιδιαίτερα ενισχυμένοι στα πελάγη ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση στην ανατολική χώρα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/03/2019

Στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα περιμένουμε καλές καιρικές συνθήκες με λίγες νεφώσεις κυρίως νωρίς το πρωί και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια στην συνέχεια. Στην νοτιοανατολική Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά Ελλάδα και την ανατολική Πελ/νησο περιμένουμε νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι αυξημένες και ίσως εκδηλωθούν πολύ τοπικά και ασθενή φαινόμενα. Όμως στα νότια τμήματα των Κυκλάδων και ιδίως στην Κρήτη, τα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένουμε σοβαρή κακοκαιρία με αξιόλογες βροχές και καταιγίδες καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας με τα φαινόμενα κατά διαστήματα να παρουσιάζουν σημάδια υψηλής έντασης ενώ δεν αποκλείονται και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Από αργά την νύχτα προς την αλλαγή της ημέρας σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ΒΒΑ διευθύνσεις γύρω στα 5-6 και τοπικά 7bf. και στο Αιγαίο πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις με την ένταση να φτάνει τα 8-9 και τοπικά τα 10bf.

Ο υδράργυρος θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -2 έως 16 βαθμούς, στα δυτικά από 0 έως 17 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από -1 έως 12 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 7 έως 14 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική την Παρασκευή περιμένουμε συννεφιά καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας και ίσως εκδηλωθούν τοπικές ψιχάλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΑ διευθύνσεις 6-7bf. και στα ανατολικά παράκτια 7-8 και τοπικά 9bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη την Παρασκευή περιμένουμε τοπικές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις μέχρι 4bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας