ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 02-05-2019

2019-07-29

Αστάθεια με μπόρες και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά τις θερμές ώρες της ημέρας αναμένεται την Πέμπτη στην χώρα μας. Παράλληλα οι άνεμοι θα πνέουν εξασθενημένοι στα πελάγη ενώ η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 02-05-2019

Στην αρχή της ημέρας περιμένουμε γενικά καλές καιρικές συνθήκες μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας, ενώ τοπικές συννεφιές θα εμφανιστούν στα δυτικά και βόρεια. Πιο πυκνές νεφώσεις αναμένονται από το πρωί στην Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου όπου και θα ξεκινήσουν να εκδηλώνονται τοπικές βροχές και ίσως καταιγίδες στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές. Προς το μεσημέρι περισσότερες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στο κεντρικό και βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, την Μακεδονία, την Θεσσαλία, την δυτική και κεντρική Στερεά Ελλάδα και την βόρεια Πελ/νησο όπου και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρες καταιγίδες στα ορεινά με γρήγορη πάντως βελτίωση. Στην Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, το μεσημέρι τα φαινόμενα θα ενταθούν σημαντικά, ενώ βελτίωση θα παρατηρηθεί από αργά το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας η ημέρα θα κυλήσει και θα τελειώσει με λίγες αραίες νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 3-4bf. (στο νότιο Ιόνιο έως 5bf.), στο νότιο Αιγαίο από Δ διευθύνσεις 4-5bf. και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο από διάφορες διευθύνσεις 3-4bf.

Ο υδράργυρος στην βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 1 έως 23 βαθμούς, στα δυτικά από 4 έως 20 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 4 έως 23 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 10 έως 23 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική την Πέμπτη περιμένουμε αίθριο καιρό ενώ το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3-4bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη την Πέμπτη περιμένουμε αρχικά αίθριο καιρό, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και δεν αποκλείεται το μεσημέρι να εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΒΔ διευθύνσεις γύρω στα 3-4bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας