ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 04-04-2019

2019-07-29

Γενικά καλός αναμένεται να είναι ο καιρός την Πέμπτη στην χώρα μας καθώς αναμένονται λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις και πολύ μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια σε ολόκληρη την επικράτεια. Μοναδική εξαίρεση θα αποτελέσουν τα Δωδεκάνησα όπου κατά την διάρκεια της ημέρας θα εκδηλώνονται κατά τόπους και κατά περιόδους βροχές και ίσως πρόσκαιρες καταιγίδες (Όσο πιο κοντά με την Τουρκία, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα εκδήλωσης των παραπάνω φαινομένων). Παράλληλα από το απόγευμα και από τα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις που θα δώσουν πολύ τοπικά και ασθενή φαινόμενα κυρίως στην οροσειρά της Πίνδου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από Ν διευθύνσεις αρχικά 3-4bf. και βαθμιαία μέχρι το βράδυ έως 6bf., ενώ στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις γύρω στα 3-5bf. με τάση περαιτέρω εξασθένισης.

Ο υδράργυρος σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 0 έως 18 βαθμούς, στα δυτικά από 0 έως 19 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 2 έως 18 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 5 έως 16 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική την Πέμπτη περιμένουμε αρχικά αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα δώσουν την θέση τους σε ηλιοφάνεια ενώ το απόγευμα αναμένεται να συννεφιάσει εκ νέου. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις μέχρι 3bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη την Πέμπτη περιμένουμε λίγες νεφώσεις κυρίως στα γύρω ορεινά και ηλιοφάνεια στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις μέχρι 3bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας