ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 04-07-2019

2019-07-31

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν και την Πέμπτη στην χώρα μας με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας. Εξαίρεση θα αποτελέσουν η Θράκη και ίσως τα πολύ ορεινά τμήματα της Μακεδονίας όπου τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες με βελτίωση από αργά το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ΒΒΔ διευθύνσεις με ένταση 3-4Bf. και στο Αιγαίο από Β γενικά διευθύνσεις 4-5Bf. και στο κεντρικό Αιγαίο κατά διαστήματα μέχρι 6Bf.

Ο υδράργυρος σε νέα άνοδο θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 16 έως 38 βαθμούς, στα δυτικά από 20 έως 40 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 20 έως 39 βαθμούς (στην Θεσσαλία έως 40 βαθμούς), στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 21 έως 33 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΒΑ διευθύνσεις με ένταση 4-5Bf. και ίσως πρόσκαιρα στα ανατολικά παράκτια μέχρι 6Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα συννεφιάσει πρόσκαιρα κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3-4Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας