ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 09-05-2019

2019-07-29

Γενικά καλές καιρικές συνθήκες περιμένουμε την Πέμπτη στην χώρα μας κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα όπου τα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα είναι μεγάλα καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας με λίγες μόνο πρόσκαιρες νεφώσεις να εμφανίζονται κυρίως στα ορεινά. Από το ύψος της Στερεάς Ελλάδα και βορείοτερα, ο καιρός θα είναι πιο μουντός με περισσότερες νεφώσεις χωρίς πάντως να εκδηλώνονται φαινόμενα. Αργά το βράδυ προς τα μεσάνυχτα δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν ασθενείς βροχές στην Μακεδονία και την Θράκη κυρίως σε περιοχές κοντά στα βόρεια σύνορα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ΝΝΔ διευθύνσεις με ένταση 3-4bf. (στο βόρειο Ιόνιο 5-6bf.) και στο Αιγαίο από ΝΝΔ διευθύνσεις 3-4bf.

Ο υδράργυρος θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 5 έως 20 βαθμούς, στα δυτικά από 6 έως 21 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 5 έως 22 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 9 έως 21 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με λίγες νεφώσεις που το βράδυ πρόσκαιρα θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις 2-3bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε συννεφιασμένο καιρό καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας με μικρά διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΝΑ διευθύνσεις 3-4bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας