ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11-04-2019

2019-07-29

Πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού περιμένουμε την Πέμπτη στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας, δεν θα λείψουν όμως και πάλι τοπικές βροχές και καταιγίδες στην δυτική και την βορειοανατολική χώρα. H θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στα νότια.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11/04/2019

Στην κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, περιμένουμε αρχικά σχεδόν αίθριο καιρό με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις. Αντίθετα στην Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου η ημέρα θα ξεκινήσει με συννεφιές που θα δίνουν βροχές μέτριας έντασης ενώ ίσως εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες στο θρακικό πέλαγος. Γρήγορα πάντως ο καιρός εκεί θα βελτιωθεί. Προς το μεσημέρι νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα δυτικά και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες περιμένουμε τοπικές βροχές και καταιγίδες στο κεντρικό και βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Θεσσαλία, την δυτική Στερεά και πιθανώς και την δυτική Πελ/νησο. Τα φαινόμενα θα επιμείνουν σε γενικές γραμμές έως και το τέλος της ημέρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη από ΝΔ διευθύνσεις που η μέγιστη ένταση δεν πρόκειται να ξεπεράσει τα 5bf.

Η θερμοκρασία στην βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 4 έως 21 βαθμούς, στα δυτικά από 5 έως 20 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 5 έως 21 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 10 έως 20 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, την Πέμπτη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό, ενώ από το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΔΝΔ διευθύνσεις εντάσεως 4-5bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη αναμένουμε καλές καιρικές συνθήκες με λίγες νεφώσεις κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις 2-3bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας