Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Πέμπτη 12-09-2019

2019-09-11

Αστάθεια με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως και πάλι στα δυτικά περιμένουμε κατά την διάρκεια της Πέμπτης. Ενισχύονται οι άνεμοι στο Ιόνιο ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Αναλυτικά, η πρόγνωση του καιρού την Πέμπτη 12/09/2019

Στο ξεκίνημα της ημέρας περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια σχεδόν σε ολόκληρη την χώρα εκτός από την ανατολική Μακεδονία και την Θράκη όπου θα επικρατεί αυξημένη συννεφιά καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας χωρίς όμως αυτή να δίνει κάποιο φαινόμενο. Καθώς θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα δυτικά - βορειοδυτικά με τάση να πυκνώνουν ολοένα και περισσότερο. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένεται να εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές στην δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο με τα φαινόμενα να επιμένουν μέχρι το τέλος της ημέρας αποκτώντας πάντως πιο τοπικό χαρακτήρα κατά την διάρκεια των βραδινών ωρών. Πιθανότητα για πρόσκαιρες καταιγίδες υπάρχει επίσης για τα νησιά του κεντρικού και βορείου Ιονίου κυρίως κατά την διάρκεια των απογευματινών ωρών ενώ μικρή πιθανότητα για κάποια πρόσκαιρη βροχή υπάρχει για την κεντρική Μακεδονία. Κατά την διάρκεια των βραδινών και πρώτων νυχτερινών ωρών αναμένεται πρόσκαιρη αλλά σημαντική επιδείνωση του καιρού σε Θεσσαλία, δυτική και μέρος της κεντρικής Στερεάς Ελλάδας και βορειοδυτική Πελ/νησο καθώς θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα κυλήσει και θα τελειώσει με καλές καιρικές συνθήκες. 

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ΒΔ διευθύνσεις αρχικά 3-4Μπ. και από το απόγευμα θα ενισχυθούν στα 5-6Μπ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από Β γενικά διευθύνσεις αρκετά ενισχυμένοι μέχρι 7Μπ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 13 έως 31 βαθμούς, στα δυτικά από 15 έως 33 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 14 έως 31 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 18 έως 29 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με πρόσκαιρες νεφώσεις μετά το μεσημέρι στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 4-6Μπ. και πιθανώς στα ανατολικά παράκτια μέχρι 7Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αρχικά αίθριο καιρό, γρήγορα όμως θα συννεφιάσει και ίσως εκδηλωθεί πρόσκαιρη βροχή το μεσημέρι στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3-4Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας