ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 13-06-2019

2019-07-29

Σημαντική βελτίωση θα παρουσιάσει το σκηνικό του καιρού στην χώρα μας την Πέμπτη με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί στις περισσότερες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πάντως θα αναπτυχθούν τοπικές συννεφιές στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και υπάρχει μικρή πιθανότητα να εκδηλωθούν διάσπαρτες καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου, της βόρειας Στερεάς Ελλάδας και της κεντρικής και βόρειας Πελ/νησου με τα φαινόμενα να είναι ολιγόλεπτου και πολύ τοπικού χαρακτήρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις στο Ιόνιο με ένταση 3-4Bf. και στο Αιγαίο από ΒΔ διευθύνσεις μέχρι 5Bf.

Ο υδράργυρος σε άνοδο θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 16 έως 34 βαθμούς, στα δυτικά από 18 έως 37 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 19 έως 38 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 20 έως 32 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε κατά διαστήματα αραιές νεφώσεις στα γύρω ορεινά και ηλιοφάνεια στα υπόλοιπα καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3-4Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αίθριο καιρό με λίγες αραιές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3-4Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας