ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14-03-2019

2019-07-27

Εκ νέου επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Πέμπτη στην χώρα μας καθώς ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό θα μας προσεγγίσει από τα βορειοδυτικά. Παράλληλα η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στα κεντρικά και τα νότια.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14-03-2019

Στην αρχή της ημέρας περιμένουμε νεφώσεις που θα είναι πυκνές στα βορειοδυτικά και μέχρι το μεσημέρι θα ξεκινήσουν να εκδηλώνονται βροχές τοπικά ισχυρές στα νησιά του κεντρικού και βορείου Ιονίου και την Ήπειρο. Πολύ γρήγορα τα φαινόμενα θα επηρεάσουν το υπόλοιπο Ιόνιο, την δυτική Μακεδονία, την δυτική Θεσσαλία, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελ/νησο ενώ δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες στα ανοιχτά του νοτίου Ιονίου. Μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα έχουν εξαπλωθεί και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά με ασθενέστερο χαρακτήρα ενώ αργά την νύχτα αξιόλογες βροχές θα εντοπίζονται στις Κυκλάδες και την δυτική Κρήτη. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας (ενδεικτικά: δυτική Μακεδονία >600-700μ., κεντρική και ανατολική Μακεδονία >800μ., Ήπειρος - Θεσσαλία >800-900μ., κεντρική Στερεά Ελλάδα - βόρεια Πελ/νησος >900-1000μ.).

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο αρχικά από ΔΝΔ διευθύνσεις εντάσεως 4-5bf. που βαθμιαία θα στραφούν σε ΒΔ με μικρή ενίσχυση, το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο από ΑΒΑ διευθύνσεις με ένταση 4-5bf. και στο νότιο Αιγαίο από ΝΔ διευθύνσεις μέχρι 7bf.

Ο υδράργυρος θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -2 έως 10 βαθμούς, στα δυτικά από 2 έως 13 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από -1 έως 14 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 5 έως 14 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε αρχικά νεφώσεις με μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Από το απόγευμα και μετά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και το βράδυ θα εκδηλωθούν βροχές μέτριας έντασης κυρίως περιμετρικά του λεκανοπεδίου. Δεν αποκλείεται την νύχτα να εκδηλωθεί σύντομη καταιγίδα στα νοτιοανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις μέχρι 4bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές ασθενούς έως μέετριας έντασης. Το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις μέχρι 4bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια πρόγνωσης: Ιωάννης Μπουσάκας