Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Πέμπτη 15-08-2019

2019-08-14

Αλλάζει αρκετά το σκηνικό του καιρού το Δεκαπενταύγουστο στην κεντρική, την δυτική και την βόρεια Ελλάδα όπου μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες ίσως μάλιστα τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα παρουσιάσουν σημαντική ενίσχυση στο Ιόνιο ενώ οι θερμοκρασία θα σημειώσει μια πτώση της τάξεως των 2 με 4 βαθμών Κελσίου συγκριτικά με τις τελευταίες ημέρες.

Αναλυτικά, η πρόγνωση του καιρού την Πέμπτη 15/08/2019 

Στο ξεκίνημα της ημέρας μέχρι και λίγο πριν από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχεί σχεδόν σε ολόκληρη την χώρα εκτός από τα βορειοδυτικά και συγκεκριμένα την δυτική και μέρος της κεντρικής Μακεδονίας όπου η ημέρα θα ξεκινήσει με συννεφιά η οποία θα δώσει διάσπαρτες μπόρες και ίσως τοπικές καταιγίδες στα ορεινά. Καθώς θα βαδίζουμε προς τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες στα δυτικά της Θράκης, την Μακεδονία (κυρίως την δυτική και την κεντρική), την Ήπειρο, την Θεσσαλία, την δυτική, κεντρική και βόρεια Στερεά Ελλάδα και ίσως την δυτική και κεντρική Πελ/νησο. Τα φαινόμενα μάλιστα δεν αποκλείεται να παρουσιάσουν τοπικά και έντονο χαρακτήρα ενώ σταδιακή εξασθένιση περιμένουμε από αργά το βράδυ (εκτός από την ανατολική Μακεδονία και τα δυτικά της Θράκης όπου θα εκδηλώνονται μπόρες και τοπικές καταιγίδες). Στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα κυλήσει και θα τελειώσει με γενικά αίθριο καιρό και λίγες μόνο νεφώσεις άνευ σημασίας. 

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ΒΔ διευθύνσεις ισχυροί έως πολύ ισχυροί εντάσεως 6-8Μπ. και στο Αιγαίο από Β γενικά διευθύνσεις μέχρι 5Μπ.

Ο υδράργυρος σε μικρή πτώση θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 16 έως 35 βαθμούς, στα δυτικά από 19 έως 36 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 19 έως 37 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 22 έως 35 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε στο ξεκίνημα της ημέρας αίθριο καιρό. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια του νομού και υπάρχει μικρή πιθανότητα να βρέξει πρόσκαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3-4Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε νωρίς το πρωί συννεφιά που ίσως δώσει παροδική βροχή στα γύρω ορεινά. Στην συνέχεια ο καιρός θα βελτιωθεί, πρόσκαιρα όμως, καθώς τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά με αυξημένη πιθανότητα πάντως αργά το μεσημέρι να επηρεαστεί και η πόλη της Θεσ/νικης. Σταδιακή βελτίωση του καιρού περιμένουμε από αργά το βράδυ προς τα μεσάνυχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β γενικά διευθύνσεις με ένταση 4-5Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας