ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16-05-2019

2019-07-29

Διατηρείται η έντονη αστάθεια κυρίως και πάλι στην δυτική και βόρεια Ελλάδα όπου τις θερμές ώρες της ημέρας θα εκδηλωθούν μπόρες και τοπικά ισχυρές καταιγίδες, ακόμα και χαλαζοπτώσεις. Ως προς τους ανέμους, θα συνεχίσουν να πνέουν εξασθενημένοι στα πελάγη ενώ η θερμοκρασία θα πέσει ελαφρώς στα νοτιοανατολικά.

Αναλυτικά, η πρόγνωση του καιρού για την Πέμπτη 16/05/2019

Η ημέρα αναμένεται να ξεκινήσει σχετικά καλά ιδίως στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα (από την Βοιωτία και νοτιότερα) όπου θα κυριαρχήσει η ηλιοφάνεια. Στην βόρεια Ελλάδα περιμένουμε από την αρχή της ημέρας νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα για τοπικούς όμβρους στα ορεινά και ημιορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης (κυρίως στον Έβρο). Μέσα στην ημέρα θα παρατηρηθούν αναπτύξεις νεφώσεων οι οποίες θα πυκνώνουν ολοένα και περισσότερο και έτσι προς το μεσημέρι περιμένουμε βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, την Μακεδονία, και τοπικά στην Θράκη και τα βορειότερα και ανατολικότερα τμήματα της Θεσσαλίας. Τα φαινόμενα ενδέχεται κατά διαστήματα να παρουσιάζουν σημάδια υψηλής έντασης οπότε πιθανώς θα εκδηλωθούν τοπικές χαλαζοπτώσεις. Σταδιακή εξασθένιση των φαινομένων περιμένουμε από αργά το απόγευμα και μετέπειτα. Στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα κυλήσει και θα τελειώσει με καλές καιρικές συνθήκες και λίγες διάσπαρτες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ΝΝΑ διευθύνσεις με ένταση 3-4bf. και το βράδυ έως 5bf., και στο Αιγαίο από ΝΔ γενικά διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Ο υδράργυρος θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 7 έως 21 βαθμούς, στα δυτικά από 8 έως 20 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 7 έως 23 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 12 έως 25 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά καλές καιρικές συνθήκες ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις μέχρι 3bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση του καιρού από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις μέχρι 3bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας