ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 18-04-2019

2019-07-29

Συνέχεια της αστάθειας με μπόρες και τοπικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, αναμένουμε την Πέμπτη στην χώρα μας. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία ενισχυμένοι, ενώ η θερμοκρασία θα υποχωρήσει ελαφρώς.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 18/04/2019

Η ημέρα αναμένεται να ξεκινήσει αρκετά καλά στις περισσότερες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές με λίγες νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια και μόνο στα νησιά του κεντρικού Ιονίου, την Χαλκιδική τις Σποράδες και την δυτική Κρήτη θα εκδηλωθούν από την αρχή της ημέρας μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες. Όσο θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι, θα αναπτύσσονται ολοένα και περισσότερες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και έτσι τις θερμές ώρες της ημέρας, βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Θράκη, την Μακεδονία, την Ήπειρο, την Θεσσαλία, την δυτική και κεντρική Στερεά Ελλάδα και την κεντρική και βόρεια Πελ/νησο. Τα φαινόμενα μάλιστα κατά τόπους και κατά περιόδους θα είναι ιδιαίτερα έντονα ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Τοπικές μπόρες και πιθανή καταιγίδα αναμένεται επίσης και στην Κρήτη κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά του νησιού. Σταδιακή υποχώρηση της κακοκαιρίας αναμένεται τις πρώτες βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από Β διευθύνσεις γύρω στα 3-4bf. και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις αρχικά 3-4bf. και μέχρι το βράδυ 5-6bf.

Η θερμοκρασία σε πτώση στα ανατολικά και βόρεια, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 0 έως 17 βαθμούς, στα δυτικά από 3 έως 18 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 4 έως 16 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 8 έως 18 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, την Πέμπτη περιμένουμε αρχικά αίθριο καιρό, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και ενδέχεται τις θερμές ώρες της ημέρας να σημειωθούν πρόσκαιρες μπόρες στα δυτικά και βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από BBA διευθύνσεις με ένταση 3-4bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη περιμένουμε νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν μπόρες και ίσως πρόσκαιρη καταιγίδα. Βελτίωση του καιρού από αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις έως 3bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας