Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Πέμπτη 18-07-2019

2019-07-31

Καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν στις περισσότερες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές της χώρας μας την Πέμπτη. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις κυρίως στα ορεινά - ημιορεινά της δυτικής και βόρειας χώρας με μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει τοπικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ΒΒΔ διευθύνσεις με ένταση 3-4Bf. και στο Αιγαίο από Β γενικά διευθύνσεις μέχρι 6Bf.

Ο υδράργυρος σε μικρή άνοδο θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 12 έως 30 βαθμούς, στα δυτικά από 15 έως 31 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 16 έως 30 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 19 έως 30 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική στο ξεκίνημα της ημέρας περιμένουμε αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΒΑ διευθύνσεις με ένταση 3-4Bf. και πρόσκαιρα στα ανατολικά μέχρι 5Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με αραίες νεφώσεις στα γύρω ορεινά τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί εντάσεως 3-4Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας