Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Πέμπτη 19-09-2019

2019-09-18

Όπως είχαμε επισημάνει και στην εκτίμηση που είχαμε εκδόσει για τον καιρό αυτής της εβδομάδας, από την Πέμπτη 19/09 μεταβάλλεται το σκηνικό του καιρού, όχι όμως σε ολόκληρη την χώρα αλλά κυρίως στα κεντρικά και βόρεια τμήματα όπου θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες ίσως τοπικά ισχυρές. Παράλληλα η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια.

Αναλυτικά, η πρόγνωση του καιρού την Πέμπτη 19-09-2019

Στο ξεκίνημα της ημέρας ο καιρός θα είναι σχετικά καλός στα περισσότερα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα της χώρας μας, παρ'όλα αυτά θα επικρατεί συννεφιά στα νησιά του Ιονίου, τα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, την ανατολική Θεσσαλία, της Σποράδες και τα νησιά του Θρακικού. Μικρή αλλά υπαρκτή είναι η πιθανότητα να εκδηλωθεί κάποια πρόσκαιρη μπόρα νωρίς το πρωί περιμετρικά του θερμαϊκού. Καθώς θα βαδίζουμε προς τις μεσημβρινές ώρες, πυκνές νεφώσεις θα απασχολούν σχεδόν όλα τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, καθώς επίσης την κεντρική και βόρεια Πελ/νησο και τα νησιά του Ιονίου. Μετά το μεσημέρι προς το απόγευμα αναμένεται αξιόλογη επιδείνωση του καιρού και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες στην δυτική και μέρος της κεντρικής Μακεδονίας, την Ήπειρο, την Θεσσαλία, την δυτική και μέρος της κεντρικής Στερεάς Ελλάδας, και την κεντρική και βόρεια Πελ/νησο. Τα φαινόμενα δεν αποκλείται τοπικά να παρουσιάσουν έντονο χαρακτήρα ενώ θα διατηρηθούν μέχρι το τέλος της ημέρας (και μετά τις μεταμεσονύκτιες ώρες). Πιθανότητα για πρόσκαιρη βροχή ή καταιγίδα υπάρχει για το κεντρικό και βόρειο Ιόνιο το απόγευμα ενώ πολύ πιο μικρή είναι η πιθανότητα για κάποια τοπική βροχή στην Θράκη και την ανατολική Μακεδονία. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα η ημέρα θα κυλήσει και θα τελειώσει με λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΔΒΔ διευθύνσεις με ένταση 3-4Μπ. και στο Αιγαίο από διάφορες γενικά διευθύνσεις μέχρι 5Μπ. 

Ο υδράργυρος θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 10 έως 28 βαθμούς, στα δυτικά από 14 έως 31 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 15 έως 30 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 16 έως 30 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με τοπικές συννεφιές μετά το μεσημέρι στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες γενικά διευθύνσεις με ένταση 3-4Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε συννεφιά καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας που ενδέχεται νωρίς το πρωί να αφήσει κάποια τοπική μπόρα. Από το απόγευμα ο καιρός θα επιδεινωθεί στην ευρύτερη περιοχή και θα εκδηλωθούν βροχές και ίσως τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3-4Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας