ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23-05-2019 - ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΕΩΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 26-05-2019

2019-07-29

Γενικά καλές καιρικές συνθήκες περιμένουμε την Πέμπτη στην χώρα μας με εξαίρεση τα βόρεια όπου μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Παράλληλα οι άνεμοι θα πνέουν εξασθενημένοι στα πελάγη ενώ ο υδράργυρος δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Αναλυτικά, η πρόγνωση του καιρού για την Πέμπτη 23/05/2019

Η ημέρα αναμένεται να ξεκινήσει πολύ καλά σχεδόν σε ολόκληρη την χώρα με μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια και μόνο στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε αρχικά νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα ''δώσουν'' την θέση τους σε ηλιοφάνεια. Προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στην βόρεια Ελλάδα οι οποίες θα είναι αυξημένες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και την Θράκη οπότε μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν μπόρες ή και πρόσκαιρες καταιγίδες. Τα φαινόμενα δείχνουν να επιμένουν έως και το τέλος της ημέρας ενώ προς τις πρώτες βραδινές ώρες μπόρες και τοπικές καταιγίδες θα επηρεάσουν την δυτική Μακεδονία, περιοχές της ανατολικής Ηπείρου και της βόρειας και ανατολικής Θεσσαλίας. Στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα κυλήσει και θα τελειώσει με γενικά αίθριο καιρό.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 3-4bf. και από αργά το απόγευμα στο νότιο Ιόνιο μέχρι 5bf. ενώ στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες γενικά διευθύνσεις μέχρι 4bf.

Ο υδράργυρος θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 7 έως 27 βαθμούς, στα δυτικά από 8 έως 26 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 8 έως 28 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 17 έως 31 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε νωρίς το πρωί αραιές νεφώσεις και στην συνέχεια αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις μέχρι 4bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσσαλονίκη περιμένουμε αρχικά αίθριο καιρό, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν όμβροι ή και πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις μέχρι 3bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή ενώ η ημέρα αναμένεται να ξεκινήσει αρκετά καλά με λίγες νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια (εκτός από την Θράκη όπου εκεί από την αρχή της ημέρας θα εκδηλώνονται μπόρες και τοπικές καταιγίδες) προς το μεσημέρι θα παρατηρηθούν κατακόρυφες αναπτύξεις νεφώσεων στα ηπειρωτικά οπότε τις θερμές ώρες της ημέρας θα εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες (ακόμη και χαλαζοπτώσεις) στην Θράκη, την Μακεδονία, την Ήπειρο, την Θεσσαλία, την Στερεά Ελλάδα και ίσως την δυτική και βόρεια Πελ/νησο. Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη από ΒΔ διευθύνσεις γύρω στα 4-5bf. ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει αξιόλογη πτώση σε ολόκληρη την χώρα.

Το Σάββατο περιμένουμε βελτιωμένο καιρό καθώς η αστάθεια περιορίζεται σημαντικά και μόνο στην Θράκη φαίνεται ότι τις θερμές ώρες της ημέρας θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες μπόρες. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο στα νότια.

Τέλος την Κυριακή σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία διαφαίνεται νέα κακοκαιρία η οποία θα επηρεάσει την δυτική και βόρεια Ελλάδα με βροχές και καταιγίδες τοπικά και πάλι ισχυρές ενώ στις υπόλοιπες περιοχές σε γενικές γραμμές αναμένεται αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω άνοδο στα κεντρικά και νότια τμήματα φτάνοντας και πάλι τοπικά τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Για οτιδήποτε νεότερο προκύψει για τις επόμενες ημέρες καθώς επίσης και για την κακοκαιρία της Παρασκευής, θα ενημερωθείτε με νεότερο άρθρο.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας