ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 24/01/2019 - ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

2019-07-27

Πρόσκαιρη βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός στην χώρα μας όμως από το απόγευμα νέα σοβαρή κακοκαιρία έρχεται από τα δυτικά με εκ νέου ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Διατηρείται η θερμοκρασία σε κανονικά επίπεδα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 24/01/2019

Νωρίς το πρωί στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Μακεδονία, την Θεσσαλία και την δυτική Στερεά θα έχουμε νεφώσεις που θα δώσουν βροχές και τοπικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παράκτια τμήματα καθώς και χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας από τα 700μ. και πάνω. Γρήγορα ο καιρός στις προαναφερθείσες περιοχές θα βελτιωθεί. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά περιμένουμε το πρώτο μισό της ημέρας αρκετά καλό καιρό με εξαίρεση την ανατολική Μακεδονία και την Θράκη όπου θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα βροχές αρκετά έντονες με βελτίωση του καιρού μετά το μεσημέρι. Βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές θα εκδηλώνονται στην αρχή της ημέρας και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα με πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων. Από το απόγευμα νέα σοβαρή κακοκαιρία περιμένουμε από τα νοτιοδυτικά και μέχρι το βράδυ ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Μακεδονία, την Θεσσαλία, την Στερεά, την Πελ/νησο, τις δυτικές και βόρειες Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου χωρίς να αποκλείονται τοπικές χαλαζοπτώσεις. Σφοδρές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας από τα 900-1000μ. ενώ αργά το βράδυ στην δυτική Μακεδονία θα σημειωθούν χιονοπτώσεις από τα 500-600μ. (Φλώρινα, Γρεβενά, Κοζάνη, Καστοριά).

Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις στο Ιόνιο αρχικά 3-4bf. και βαθμιαία το βράδυ 7-8bf. και στο Αιγαίο από ΝΑ διευθύνσεις 5-6 και τοπικά στα νότια 7bf.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -1 έως 10 βαθμούς (στην δυτική Μακεδονία έως 2 βαθμούς), στα δυτικά από 0 έως 14 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 2 έως 15 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 7 έως 15 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική την Πέμπτη περιμένουμε νωρίς το πρωί συννεφιά με τοπικές βροχές και γρήγορη βελτίωση. Από το απόγευμα περιμένουμε εκ νέου νεφώσεις και αργά την νύχτα προς την αλλαγή της ημέρας θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες με τάση περαιτέρω ενίσχυσης. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις 5-6bf; Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη την Πέμπτη περιμένουμε στην αρχή της ημέρας νεφώσεις με αξιόλογες βροχές και βελτίωση του καιρού προς το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι 3bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΦΟΡΑ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΟΠΟΥ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΥΨΗ ΒΡΟΧΗΣ. ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΙΣΧΥΡΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ!!

Επιμέλεια άρθρου - πρόγνωσης: Ιωάννης Μπουσάκας