Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Πέμπτη 25-07-2019

2019-07-31

Γενικά καλές καιρικές συνθήκες περιμένουμε στην χώρα μας την Πέμπτη με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πάντως θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά - ημιορεινά ηπειρωτικά τμήματα και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιρες ασθενείς βροχές τοπικού χαρακτήρα και μικρής διάρκειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο αρχικά από ΒΒΔ διευθύνσεις με ένταση 3-4Bf. που σταδιακά θα στραφούν σε ΝΑ και στο Αιγαίο από Β γενικά διευθύνσεις 5-7Bf.

Ο υδράργυρος σε μικρή πτώση κυρίως στα βορειοανατολικά, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 14 έως 32 βαθμούς, στα δυτικά από 19 έως 35 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 20 έως 33 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 19 έως 31 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα συννεφιάσει πρόσκαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από BBA διευθύνσεις 4-5Bf. και στα ανατολικά κατά διαστήματα 6Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με πρόσκαιρες νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες γενικά διευθύνσεις με ένταση 3-4Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας