Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Πέμπτη 26-09-2019

2019-09-25

Περαιτέρω βελτίωση των καιρικών συνθηκών της χώρας μας περιμένουμε την Πέμπτη καθώς τα φαινόμενα που μας απασχόλησαν τις τελευταίες ώρες θα έχουν σταματήσει στις περισσότερες περιοχές. Έτσι λοιπόν η ημέρα θα ξεκινήσει αρκετά καλά στα περισσότερα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα με λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Όσο θα βαδίζουμε προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά οι οποίες θα είναι πυκνότερες στα βορειοδυτικά και συγκεκριμένα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, οπότε τις θερμές ώρες της ημέρας θα εκδηλωθούν διάσπαρτες μπόρες και πρόσκαιρες καταιγίδες. Μικρή πιθανότητα για πρόσκαιρες βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα υπάρχει επίσης για τα ορεινά της υπόλοιπης βόρειας Ελλάδας. Στα νησιά του Αιγαίου η ημέρα θα κυλήσει και θα τελειώσει με μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Δ κυρίως διευθύνσεις με ένταση 3-5Μπ. και στο Αιγαίο από Ν κυρίως διευθύνσεις με την ίδια ένταση. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 9 έως 27 βαθμούς, στα δυτικά από 10 έως 28 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 12 έως 30 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 17 έως 29 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε αρχικά αίθριο καιρό, ενώ μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 3-4Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με ενδιάμεσα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3-4Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας