ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 28-03-2019

2019-07-27

Αξιόλογη κακοκαιρία θα απασχολήσει την Πέμπτη τα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα της χώρας μας με βροχές κατά τόπους έντονες. Παράλληλα οι άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά στα πελάγη ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση στην ανατολική και βόρεια χώρα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 28-03-2019

Συννεφιασμένος αναμένεται να είναι ο καιρός από την αρχή της ημέρας σε ολόκληρη την χώρα. Αυτές οι νεφώσεις θα δώσουν αξιόλογες βροχές στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Μακεδονία και την δυτική Θεσσαλία τις πρωινές ώρες με γρήγορη σχετικά βελτίωση. Πρόσκαιρες πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στα ορεινά της Ηπείρου από τα 1000μ. και άνω και της δυτικής Μακεδονίας από τα 800μ. και άνω. Στην συνέχεια τα φαινόμενα θα εντοπίζονται στα νησιά του νοτίου Ιονίου, τα νοτιότερα τμήματα της Στερεάς Ελλάδας, την Πελ/νησο, της Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και τοπικά θα παρουσιάζουν σημάδια υψηλής έντασης ιδίως στο νότιο Ιόνιο, την κεντρική και νότια Πελ/νησο και την δυτική Κρήτη. Πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Πελ/νησου από τα 1200μ. και άνω από το μεσημέρι και μετέπειτα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ΑΒΑ διευθύνσεις πολύ ισχυροί εντάσεως 7-8bf. και στο Αιγαίο από ΒΑ διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Ο υδράργυρος σε σημαντική υποχώρηση στα ανατολικά και βόρεια, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 0 έως 14 βαθμούς, στα δυτικά από 3 έως 14 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 3 έως 13 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 6 έως 13 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική την Πέμπτη περιμένουμε συννεφιά καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας, η οποία θα δίνει ασθενείς γενικά βροχές κυρίως στα νοτιοδυτικά του νομού. Προς το μεσημέρι χιονοπτώσεις ασθενούς έως μέτριας έντασης θα εκδηλωθούν στην Πάρνηθα και στον Κιθαιρώνα (κυρίως από την πλευρά της Βοιωτίας) από τα 900-1000μ. και πάνω. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΑ διευθύνσεις εντάσεως 4-5 και στα ανατολικά μέχρι 6bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη την Πέμπτη περιμένουμε αρχικά αυξημένη συννεφιά και στην συνέχεια τοπικές νεφώσεις με διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις μέχρι 3bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια πρόγνωσης: Ιωάννης Μπουσάκας