ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 01-05-2019

2019-07-29

Αρκετά νεφελώδης αναμένεται να είναι ο καιρός την Τετάρτη στα περισσότερα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα σχεδόν καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας. Προς το μεσημέρι μάλιστα οι νεφώσεις τοπικά θα είναι αυξημένες και θα εκδηλωθούν βροχές ασθενούς έως το πολύ μέτριας έντασης στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική και κεντρική Μακεδονία, την δυτική Θεσσαλία, την δυτική και κεντρική Στερεά Ελλάδα, την Πελ/νησο και το απόγευμα στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Μικρή είναι η πιθανότητα για κάποια τοπική καταιγίδα στα ανοιχτά του Ιονίου και του νοτίου Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ΔΝΔ διευθύνσεις γύρω στα 3-4bf. και στο Αιγαίο από ΝΔ διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Ο υδράργυρος σε πτώση θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 2 έως 22 βαθμούς, στα δυτικά από 2 έως 17 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 3 έως 21 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 11 έως 23 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική την Τετάρτη αναμένουμε νεφώσεις που κατά τόπους και κατά περιόδους θα είναι αυξημένες με μικρά ενδιάμεσα διαστήματα με ηλιοφάνεια, ενώ ίσως το μεσημέρι εκδηλωθεί κάποια τοπική βροχή ολιγόλεπτου και ασθενή χαρακτήρα στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέου από Δ διευθύνσεις έως 3bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη την Τετάρτη αναμένουμε νεφώσεις που προς το μεσημέρι θα πυκνώσουν αρκετά και το απόγευμα ενδέχεται να εκδηλωθεί πρόσκαιρη τοπική βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις έως 3bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας