ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 03-04-2019

2019-07-29

Συννεφιασμένος αναμένεται να είναι ο καιρός της χώρας μας την Τετάρτη σε γενικές γραμμές, τόσο στα ηπειρωτικά όσο και στα νησιωτικά τμήματα. Τοπικές και ασθενείς βροχές θα σημειώνονται κατά την διάρκεια της ημέρας στην Κρήτη ενώ στα Δωδεκάνησα ίσως εκδηλωθεί τοπική πρόσκαιρη καταιγίδα. Πιθανότητα για τοπικές βροχές υπάρχει και για την βορειοδυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα το βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και την δυτική Μακεδονία.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από Ν διευθύνσεις με μέγιστη ένταση τα 4bf., ενώ στο Αιγαίο θα πνέει ΒΒΑ άνεμος 5-6 και τοπικά για λίγο 7bf. με τάση εξασθένισης μετά το μεσημέρι.

Ο υδράργυρος σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 0 έως 18 βαθμούς, στα δυτικά από 3 έως 20 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 3 έως 18 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 7 έως 16 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 7 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική την Τετάρτη περιμένουμε αραίες νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με μικρά διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΒΑ διευθύνσεις γύρω στα 4-5bf. και στα ανατολικά πρόσκαιρα μέχρι 6bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη την Τετάρτη περιμένουμε αραίες νεφώσεις που προς το μεσημέρι θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν γενικά διευθύνσεις μέχρι 4bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας