Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Τετάρτη 04-09-2019

2019-09-03

Γενικά καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν την Τετάρτη στην χώρα μας καθώς η ηλιοφάνεια θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού για τις περισσότερες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές. Τις θερμές ώρες της ημέρας πάντως θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα δυτικά και ενδέχεται να εκδηλωθούν μπόρες ή και πρόσκαιρες καταιγίδες στα ορεινά - ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου της δυτικής Στερεάς Ελλάδας και της δυτικής Πελ/νησου σύντομης διάρκειας. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΒΔ διευθύνσεις με ένταση γύρω στα 3-4Μπ. και στο Αιγαίο από Β γενικά διευθύνσεις αρκετά ισχυροί μέχρι 7Μπ.

Ο υδράργυρος θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 12 έως 34 βαθμούς, στα δυτικά από 17 έως 35 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 17 έως 34 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 19 έως 32 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με λίγες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 5-6Μπ. και πιθανώς στα ανατολικά μέχρι 7Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό, κατά διαστήματα όμως θα αναπτύσσονται νεφώσεις κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3-4Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας