ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 08-05-2019

2019-07-29

Σημαντική βελτίωση του καιρού περιμένουμε την Τετάρτη στην χώρα μας καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχεί καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας στις περισσότερες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές. Το μεσημέρι και το απόγευμα πάντως δεν θα λείψουν κάποιες νεφώσεις κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά ηπειρωτικά, χωρίς αυτές να είναι ικανές να αφήσουν κάποιο φαινόμενο.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ΒΔ διευθύνσεις 3-4bf. (στο νότιο Ιόνιο ίσως έως 5bf.) και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Ο υδράργυρος σε μικρή άνοδο θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 1 έως 19 βαθμούς, στα δυτικά από 5 έως 18 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 4 έως 20 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 10 έως 20 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό και μόνο το μεσημέρι θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις μέχρι 3bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αίθριο καιρό με λίγες αραιές νεφώσεις στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις 3-4bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας