ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10-04-2019 - ΕΞΕΛΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΕΩΣ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ

2019-07-29

Άστατος αναμένεται να είναι σε γενικές γραμμές ο καιρός της χώρας μας την Τετάρτη καθώς τις θερμές κυρίως ώρες της ημέρας αναμένονται μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά. Παράλληλα οι άνεμοι θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένιση ενώ ο υδράργυρος θα παρουσιάσει άνοδο.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10-04-2019

Το πρώτο μισό της ημέρας περιμένουμε αρκετά καλές καιρικές συνθήκες στις περισσότερες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές με τοπικές νεφώσεις και διαστήματα με ηλιοφάνεια. Στα νησιά όμως του ανατολικού Αιγαίου αλλά και στα Δωδεκάνησα περιμένουμε από την αρχή της ημέρας κακοκαιρία με αξιόλογες βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά διαστήματα θα είναι έντονα και θα εξασθενήσουν από το βράδυ, ενώ και στα δυτικά και συγκεκριμένα το Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά Ελλάδα και την δυτική Πελ/νησο περιμένουμε αρχικά ασθενείς τοπικές βροχές. Προς το μεσημέρι νεφώσεις θα αναπτυχθούν σε ολόκληρο τον ηπειρωτικό κορμό και έτσι τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένουμε τοπικές μπόρες στην Θράκη, την Μακεδονία, την Ήπειρο, την Θεσσαλία, την Στερεά και την Πελ/νησο. Το βράδυ τα φαινόμενα θα έχουν σταματήσει σχεδόν παντού.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από Δ διευθύνσεις γύρω στα 4-5bf. και στο Αιγαίο από ΔΝΔ διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Ο υδράργυρος στην βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 5 έως 19 βαθμούς, στα δυτικά από 7 έως 20 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 6 έως 20 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 8 έως 18 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική η ημέρα θα ξεκινήσει με τοπικές συννεφιές και διαστήματα με ηλιοφάνεια. Βαθμιαία προς το μεσημέρι οι νεφώσεις θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες ενδέχεται να σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές μπόρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από Δ διευθύνσεις μέχρι 3bf. ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη την Τετάρτη περιμένουμε αρχικά νεφώσεις που προς το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και ίσως πρόσκαιρη καταιγίδα. Αργά το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις μέχρι 3bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Όσον αφορά την εξέλιξη του καιρού τις επόμενες ημέρες, σε γενικές γραμμές θα συνεχιστούν οι βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας. Συγκεκριμένα, αν και την Πέμπτη αναμένεται καιρικό διάλειμμα με καλές καιρικές συνθήκες, εν τούτοις από την Παρασκευή νέες βροχές και καταιγίδες αναμένονται από τα δυτικά και μάλιστα τα φαινόμενα δείχνουν να είναι έντονα κυρίως στα νησιά του Ιονίου και τα δυτικά ηπειρωτικά. Το Σάββατο θα συνεχιστούν οι βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια ενώ στα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα αναμένεται βελτιωμένος καιρός. Την Κυριακή σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία βροχές αναμένονται και πάλι στην δυτική, την κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική άνοδο στην νοτιοανατολική νησιωτική χώρα.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας