Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Τετάρτη 14-08-2019

2019-08-13

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες περιμένουμε σε γενικές γραμμές την Τετάρτη στην χώρα μας με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί στα περισσότερα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις στην Θράκη, την Μακεδονία, την Ήπειρο και πιθανώς την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα με μικρή πιθανότητα να εκδηλωθεί πρόσκαιρη βροχή στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο αρχικά θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση μέχρι 5Bf. Από το βράδυ και κατά την διάρκεια της νύχτας θα στραφούν σε ΒΒΔ και θα ενισχυθούν σημαντικά, πνέοντας πολύ ισχυροί μέχρι 8Bf. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από Β γενικά διευθύνσεις με μέγιστη ένταση τα 6Βf.

Ο υδράργυρος θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 17 έως 38 (τοπικά και 39) βαθμούς, στα δυτικά από 21 έως 38 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 21 έως 40 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 20 έως 35 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα συννεφιάσει πρόσκαιρα στα βορειοανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες γενικά διευθύνσεις με ένταση 3-5Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν γενικά διευθύνσεις 3-4Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας