ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15-05-2019

2019-07-29

Συνεχίζεται ο άστατος καιρός στην δυτική και βόρεια Ελλάδα με κατά τόπους και κατά περιόδους έντονες βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας. Πιο συγκεκριμένα τις πρωινές - προμεσημβρινές ώρες περιμένουμε κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά Ελλάδα και ίσως τα ορεινότερα τμήματα της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα διατηρηθούν στις ίδιες περιοχές και μάλιστα τοπικά θα παρουσιάσουν σημάδια υψηλής έντασης, επηρεάζοντας παράλληλα και τα υπόλοιπα τμήματα της Μακεδονίας. Παράλληλα βροχές ασθενούς έως το πολύ μέτριας έντασης θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες, τα δυτικότερα και βορειότερα τμήματα της Κρήτης και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Από το απόγευμα και μετέπειτα ται φαινόμενα σταδιακά θα σταματήσουν εκτός από την δυτική Κρήτη και τις Κυκλάδες όπους θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται ασθενείς κατά βάση βροχές. Στην υπόλοιπη κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα αλλά και στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα επικρατήσουν καλύτερες καιρικές συνθήκες με τοπικές συννεφιές και διαστήματα με ηλιοφάνεια.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΝΝΔ διευθύνσεις με ένταση 2-4bf. και στο Αιγαίο από Ν γενικά διευθύνσεις με την ίδια ένταση (στα Δωδεκάνησα θα πνέει ΒΒΔ άνεμος με ένταση 3-4bf.).

Ο υδράργυρος στην βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 5 έως 23 βαθμούς, στα δυτικά από 7 έως 20 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 6 έως 23 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 14 έως 26 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική η ημέρα θα ξεκινήσει, θα κυλήσει και θα τελειώσει με συννεφιά και μικρά διαστήματα με ηλιοφάνεια κυρίως το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν γενικά διευθύνσεις μέχρι 3bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε συννεφιά καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού περιμένουμε μετά τις πρώτες βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνεις μέχρι 4bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας