ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16/01/2019

2019-07-27

Βελτιώνεται σημαντικά ο καιρός την Τετάρτη στην χώρα μας ενώ παράλληλα η ένταση των ανέμων θα πέσει σημαντικά και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει αισθητή άνοδο τις μεσημβρινές ώρες.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16/01/2019

Λιακάδα περιμένουμε σε γενικές γραμμές στην χώρα μας και μόνο νωρίς το πρωί θα εκδηλώνεται χιονόνερο στα πεδινά - παραθαλάσσια των Κυκλάδων και των ανατολικότερων τμημάτων της Κρήτης και χιονοπτώσεις στην Κρήτη πάνω από τα 300-400μ. που πρόσκαιρα θα είναι πυκνές. Τα φαινόμενα γρήγορα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί και εκεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις στο Ιόνιο αρχικά 5-6bf. και βαθμιαία 3-4bf. και στο Αιγαίο από ΒΔ διευθύνσεις 7-8bf. με βαθμιαία εξασθένιση.

Η θερμοκρασία σε άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -12 έως 8 βαθμούς, στα δυτικά από -6 έως 11 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από -9 έως 10 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 0 έως 9 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 0 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Ισχυρός παγετός θα εκδηλωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά την νύχτα και νωρίς το πρωί.

Στην Αττική την Τετάρτη περιμένουμε ηλιοφάνεια καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΔΒΔ διευθύνσεις αρχικά 6-7bf. και βαθμιαία 2-3bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη την Τετάρτη περιμένουμε καλές καιρικές συνθήκες ενώ το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις 3-4bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια άρθρου: Ιωάννης Μπουσάκας