ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17-04-2019

2019-07-29

Αστάθεια με μπόρες και τοπικές καταιγίδες περιμένουμε την Τετάρτη σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής κυρίως χώρας. Παράλληλα οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως μέτριοι στα πελάγη ενώ ο υδράργυρος δεν θα μεταβληθεί σημαντικά.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17-04-2019

Η ημέρα αναμένεται να ξεκινήσει πολύ καλά με ηλιοφάνεια σε ολόκληρη την χώρα και λίγες μόνο διάσπαρτες νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια ορεινά ηπειρωτικά. Προς το μεσημέρι οι νεφώσεις στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και έτσι τις θερμές ώρες τις ημέρας μπόρες και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Ήπειρο, την δυτική Μακεδονία, την δυτική Θεσσαλία, την Στερεά Ελλάδα και την κεντρική και βόρεια Πελ/νησο. Τα φαινόμενα τοπικά θα αποκτήσουν έντονο χαρακτήρα, αλλά από αργά το απόγευμα θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ θα έχουν σταματήσει σχεδόν παντού. Πιθανοτητα για τοπικές βροχές υπάρχει και για την Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τα ορεινά της Κρήτης, με τα φαινόμενα εδώ να είναι πιο ασθενή και πιο τοπικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ΒΔ διευθύνσεις εντάσεως 3-5bf. και στο Αιγαίο από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3-4bf. (στα Δωδεκάνησα από ΒΔ διευθύνσεις έως 6bf.)

Ο υδράργυρος στην βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 1 έως 19 βαθμούς, στα δυτικά από 3 έως 20 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 4 έως 19 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 7 έως 19 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική την Τετάρτη περιμένουμε αρχικά ηλιοφάνεια. Βαθμιαία προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν μπόρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια του νομού ενώ δεν αποκλείεται να εκδηλωθεί και πρόσκαιρη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς έως 3bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη την Τετάρτη περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις έως 3bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας