Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Τετάρτη 21-08-2019

2019-08-20

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν και την Τετάρτη στην χώρα μας καθώς το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η ηλιοφάνεια η οποία θα επικρατεί σχεδόν σε όλα τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πάντως θα αναπτυχθούν λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στην Θράκη, την Μακεδονία, την Ήπειρο και την δυτική Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο αρχικά από διάφορες διευθύνσεις που βαθμιαία θα στραφούν σε ΒΒΔ με ένταση 3-4Bf. και στο Αιγαίο από Β γενικά διευθύνσεις εντάσεως 5-6Bf.

Ο υδράργυρος σε άνοδο στα δυτικά, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 14 έως 36 βαθμούς, στα δυτικά από 17 έως 38 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 16 έως 35 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 20 έως 33 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΒΑ διευθύνσεις με ένταση 4-6Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3-4Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας