ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22-05-2019

2019-07-29

Μουντός θα είναι σε γενικές γραμμές ο καιρός καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας σε όλη την χώρα. Έτσι λοιπόν η ημέρα αναμένεται να ξεκινήσει, να κυλήσει και να τελειώσει με νεφώσεις κατά τόπους και κατά περιόδους αυξημένες τόσο στα ηπειρωτικά όσο και στα νησιωτικά τμήματα και δεν αποκλείεται τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες να σημειωθούν ψιχάλες ή και ασθενείς τοπικές βροχές σε περιοχές της κεντρικής Στερεάς Ελλάδας και της Πελ/νησου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ΒΒΔ διευθύνσεις εντάσεως 3-4bf. και στο Αιγαίο από διάφορες γενικά διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Ο υδράργυρος θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 7 έως 26 βαθμούς, στα δυτικά από 8 έως 25 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 8 έως 26 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 17 έως 30 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 14 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις αυξημένες τις περισσότερες ώρες της ημέρας οπότε ίσως ψιχαλίσει τοπικά τις απογευματινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις μέχρι 4bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αραίες νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις μέχρι 4bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας