Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Τετάρτη 24-07-2019

2019-07-31

Καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν σε γενικές γραμμές στην χώρα μας με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί κυρίως στα νησιωτικά τμήματα. Τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν μπόρες και πρόσκαιρες καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη. Μικρή πιθανότητα για πρόσκαιρες μπόρες το απόγευμα υπάρχει και για τα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ΒΒΔ διευθύνσεις με ένταση 3-4Bf. και το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο μέχρι 5Bf. ενώ στο Αιγαίο από Β γενικά διευθύνσεις με ένταση 5-6Bf. και κατά διαστήματα στο κεντρικό Αιγαίο 7Bf.

Ο υδράργυρος σε μικρή πτώση στα βορειοανατολικά, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 16 έως 33 βαθμούς, στα δυτικά από 18 έως 36 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 20 έως 34 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 19 έως 32 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε στο ξεκίνημα της ημέρας αίθριο καιρό. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιρες ασθενείς βροχές στα βορειοδυτικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β γενικά διευθύνσεις με ένταση 4-5Bf. και κατά διαστήματα στα ανατολικά παράκτια 6Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε στην αρχή αίθριο καιρό, τις θερμές όμως ώρες της ημέρας θα συννεφιάσει και είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες γενικά διευθύνσεις με ένταση 3-4Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας