ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 27-03-2019

2019-07-27

Σταδιακή μεταβολή θα παρουσιάσει το σκηνικό του καιρού την Τετάρτη στην χώρα μας καθώς από τα νοτιοδυτικά θα μας προσεγγίσει ένα βαρομετρικό χαμηλό το οποίο θα προκαλέσει αξιόλογες βροχές στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 27/03/2019 

Το πρώτο μισό της ημέρας περιμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες σχεδόν σε όλα τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα αλλά και διαστήματα με ηλιοφάνεια στην Στερεά Ελλάδα. Πιθανώς θα εκδηλωθούν λίγες ασθενείς βροχές στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη. Προς τις πρώτες μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικές μπόρες και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Ήπειρο, την Στερεά Ελλάδα και την κεντρική και βόρεια Πελ/νησο. Προς το βράδυ περιμένουμε περαιτέρω επιδείνωση του καιρού με αξιόλογες βροχές στα νησιά του Ιόνιου, την Ήπειρο, την δυτική και κεντρική Στερεά, την Πελ/νησο και την Κρήτη με μικρή πιθανότητα να εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες στα ανοιχτά του Ιονίου και της δυτικής Κρήτης. Την νύχτα θα χιονίσει στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας από τα 900μ. και πάνω και της Ηπείρου από τα 1000-1100μ. και πάνω. Στα υπόλοιπα τμήματα η ημέρα θα κυλήσει με λίγες νεφώσεις και διαστήματα με ηλιοφάνεια. 

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από διάφορες διευθύνσεις με ένταση γύρω στα 3-4bf. και στο Αιγαίο από ΒΒΑ διευθύνσεις εντάσεως 4-5bf. και πιθανώς στο βόρειο Αιγαίο μέχρι 6bf. 

 Ο υδράργυρος θα σημειώσει ελαφριά υποχώρηση και θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 0 έως 17 βαθμούς, στα δυτικά από 3 έως 18 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 3 έως 17 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 6 έως 18 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική την Τετάρτη περιμένουμε αρχικά νεφώσεις με μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Όσο θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι, οι νεφώσεις προοδευτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες μπόρες ή και τοπική καταιγίδα κυρίως στα δυτικά και βόρεια του νομού μικρής διάρκειας. Αργά το βράδυ εκ νέου βροχές μέτριας γενικά έντασης θα επηρεάζουν τα δυτικά και νότια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΒΑ διευθύνσεις εντάσεως 2-3bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη την Τετάρτη περιμένουμε αρχικά αυξημένη συννεφιά με πιθανότητα για ασθενείς βροχές, στην συνέχεια όμως θα επικρατεί η ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις μέχρι 3bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας