Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Τρίτη 03-09-2019

2019-09-02

Μερική αστάθεια θα παρουσιάσει ο καιρός στην χώρα μας την Τρίτη καθώς στα δυτικά μέσα στην ημέρα αναμένεται να εκδηλωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Συγκεκριμένα αν και η ημέρα θα ξεκινήσει πολύ καλά σε ολόκληρη την ηπειρωτική και νησιωτική χώρα, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα δυτικά και είναι πιθανό να εκδηλωθούν εκείνες τις ώρες πρόσκαιρες βροχές ή και τοπικές καταιγίδες στα ορεινά - ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς Ελλάδας και της δυτικής και κεντρικής Πελ/νησου. Στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα κυλήσει και θα τελειώσει με γενικά αίθριο καιρό. 

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ΒΒΔ διευθύνσεις με ένταση 3-5Μπ. και στο Αιγαίο από Β γενικά διευθύνσεις  ισχυροί μέχρι 7Μπ. 

Ο υδράργυρος θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 12 έως 36 βαθμούς, στα δυτικά από 15 έως 35 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 17 έως 34 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 20 έως 32 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β γενικά διευθύνσεις με ένταση 5-6Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με πρόσκαιρες νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3-4Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας