ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 07-05-2019

2019-07-29

Έντονη αστάθεια με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές περιμένουμε την Τρίτη κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Παράλληλα οι άνεμοι θα πνέουν σχετικά ενισχυμένοι στα πελάγη ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 07/05/2019

Από τις πρώτες πρωινές ώρες βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται στα νησιά του κεντρικού και νοτίου Ιονίου, την δυτική Στερεά Ελλάδα, την δυτική Πελ/νησο, καθώς επίσης στην Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα ξεκινήσει αρκετά καλά με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Προς το μεσημέρι αναμένεται να συννεφιάσει στις περισσότερες περιοχές όποτε και θα εκδηλωθούν μπόρες τοπικού χαρακτήρα στην Ήπειρο, την Θεσσαλία, την Στερεά και την Πελ/νησο με πιθανότητα για πρόσκαιρη καταιγίδα στη κεντρική Στερεά Ελλάδα με βελτίωση από αργά το απόγευμα. Στην Θράκη και τα νησιά του ανατολικού - βορειοανατολικού Αιγαίου τα φαινόμενα το μεσημέρι θα ενταθούν σημαντικά και θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες και ίσως τοπικές χαλαζοπτώσεις με βελτίωση αργά το βράδυ. Στα υπόλοιπα η ημέρα θα κυλήσει και θα τελειώσει με νεφώσεις αλλά και διαστήματα με ηλιοφάνεια και μόνο στην Κρήτη ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές το μεσημέρι κυρίως στα δυτικά ορεινά. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Στερεάς Ελλάδας από τα 1500μ. και πάνω.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 5-6bf. και στο Αιγαίο από Δ διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Ο υδράργυρος θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 3 έως 16 βαθμούς, στα δυτικά από 4 έως 17 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 7 έως 18 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 10 έως 19 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική η ημέρα θα ξεκινήσει αρκετά καλά, βαθμιαία όμως προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τις θερμές ώρες της ημέρας θα εκδηλωθούν μπόρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια του νομού με πιθανότητα για πρόσκαιρη καταιγίδα και σε περιοχές εντός του λεκανοπεδίου. Βελτίωση του καιρού περιμένουμε από αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΔΒΔ διευθύνσεις γύρω στα 4-5bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει ή και να βρέξει τοπικά στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 4-5bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας