ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 09-07-2019

2019-07-31

Γενικά αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός την Τρίτη στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας. Στην βόρεια Ελλάδα τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες μπόρες και τοπικές καταιγίδες στην Θράκη (κυρίως κοντά στα σύνορα με την Βουλγαρία) και ίσως στα ορεινά της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας με γρήγορη βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 3-4Bf. και στο νότιο Ιόνιο το απόγευμα έως 5Bf. ενώ στο Αιγαίο από Β γενικά διευθύνσεις με την ίδια ένταση (στα Δωδεκάνησα είναι 4-5Bf. και όχι 3-4Bf.)

Ο υδράργυρος σε υψηλά επίπεδα θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 17 έως 35 βαθμούς, στα δυτικά από 19 έως 39 και τοπικά 40 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 20 έως 40 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 23 έως 36 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες γενικά διευθύνσεις με ένταση 3-4Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3-4Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας