Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Τρίτη 10-09-2019

2019-09-09

Αστάθεια με μπόρες και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές περιμένουμε στην δυτική κυρίως Ελλάδα κατά την διάρκεια της Τρίτης. Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα πνέουν αρκετά ενισχυμένοι ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα.

Αναλυτικά, η πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη 10/09/2019 

Στο ξεκίνημα της ημέρας περιμένουμε αίθριο καιρό σε ολόκληρη σχεδόν την χώρα με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί εκτός από την ανατολική Μακεδονία και κυρίως την Θράκη όπου θα επικρατεί συννεφιά τοπικά αυξημένη. Γρήγορα μέχρι και το  μεσημέρι θα έχουν αναπτυχθεί νεφώσεις σε όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά τμήματα, πυκνότερες πάντως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Έτσι τις θερμές ώρες της ημέρας θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες, ίσως μάλιστα ισχυρές στην δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά Ελλάδα και την δυτική, κεντρική και βόρεια Πελ/νησο. Πιθανότητα για πρόσκαιρη βροχή υπάρχει επίσης για τα ορεινά  - ημιορεινά της κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της κεντρικής Στερεάς Ελλάδας και της υπόλοιπης Πελ/νησου. Τα φαινόμενα από αργά το απόγευμα και μετέπειτα θα παρουσιάζουν σημάδια εξασθένισης και μέχρι το βράδυ θα έχουν σταματήσει παντού. Στα υπόλοιπα η ημέρα θα κυλήσει και θα τελειώσει με καλές γενικά καιρικές συνθήκες. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 3-4Μπ. και στο Αιγαίο από Β γενικά διευθύνσεις ενισχυμένοι μέχρι 7Μπ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 13 έως 32 βαθμούς, στα δυτικά από 14 έως 33 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 14 έως 33 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 18 έως 29 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε αρχικά αίθριο καιρό ενώ μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις που ίσως το απόγευμα πρόσκαιρα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 4-5Μπ. και στα ανατολικά παράκτια μέχρι 6Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αρχικά αίθριο καιρό, γρήγορα όμως θα συννεφιάσει και υπάρχει πιθανότητα το μεσημέρι και το απόγευμα να εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3-4Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας