ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 14-05-2019

2019-07-29

Συνεχίζεται η κακοκαιρία και την Τρίτη στην δυτική και βόρεια κυρίως Ελλάδα με κατά τόπους και κατά περιόδους έντονες βροχές και τοπικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή άνοδο στα νοτιοανατολικά.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη 14/05/2019

Από τις πρωινές ώρες βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλώνονται στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Μακεδονία, την δυτική Θεσσαλία και την δυτική Στερεά Ελλάδα ενώ πιο τοπικά φαινόμενα αναμένονται και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Μετά το μεσημέρι προς τις πρώτες απογευματινές ώρες η καιρική δραστηριότητα θα περιοριστεί αποκλειστικά στο κεντρικό και βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική και μέρος της κεντρικής Μακεδονίας, την δυτική, κεντρική και βόρεια Θεσσαλία και την δυτική Στερεά Ελλάδα με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες ενώ αργά το βράδυ προς τα μεσάνυχτα τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν τάση εξασθένισης. Καλύτερες καιρικές συνθήκες αναμένονται στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα με νεφώσεις κατά διαστήματα θα πυκνώνουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από Ν γενικά διευθύνσεις 3-4bf. και στο Αιγαίο από ΑΝΑ διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Ο υδράργυρος στην βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 8 έως 21 βαθμούς, στα δυτικά από 9 έως 21 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 8 έως 22 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 16 έως 27 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική η ημέρα θα ξεκινήσει με αυξημένη συννεφιά και βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης ενώ ίσως νωρίς το πρωί τα φαινόμενα αποκτήσουν αξιόλογο χαρακτήρα στα δυτικά του νομού. Μετά το μεσημέρι οι βροχές θα σταματήσουν, η συννεφιά όμως θα επιμείνει έως και το τέλος της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΑΝΑ διευθύνσεις με ένταση 3-4bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσαλονίκη περιμένουμε καθ΄όλη την διάρκεια της ημέρας βροχές κατά διαστήματα αξιόλογες ενώ το πρωί ενδέχεται να εκδηλωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα στον θερμαϊκό. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις μέχρι 4bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας