ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16-04-2019

2019-07-29

Πρόσκαιρη ύφεση των καιρικών φαινομένων περιμένουμε την Τρίτη στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας καθώς οι βροχές και οι καταιγίδες περιορίζονται σημαντικά. Παράλληλα οι άνεμοι θα παρουσιάσουν μικρή ενίσχυση στο Αιγαίο ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16/04/2019

Η ημέρα αναμένεται να ξεκινήσει αρκετά καλά στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας καθώς επίσης στα νησιά του Ιονίου και του κεντρικού και βορείου Αιγαίου με λίγες διάσπαρτες συννεφιές και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, το πρωί αναμένεται αυξημένη συννεφιά που θα δίνει βροχές μέτριας γενικά έντασης και τοπικού χαρακτήρα, γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Προς το μεσημέρι νεφώσεις θα αναπτυχθούν στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την Μακεδονία, την δυτική Θεσσαλία, την δυτική Στερεά, την δυτική Πελ/νησο και την Κρήτη, οπότε τις θερμές ώρες της ημέρας θα εκδηλωθούν μπόρες τοπικού χαρακτήρα. Τα φαινόμενα θα είναι μικρής διάρκειας και μέχρι αργά το απόγευμα ο καιρός θα έχει βελτιωθεί σχεδόν παντού.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ΒΔ διευθύνσεις γύρω στα 3-4bf. και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις εντάσεως 5-6bf.

Ο υδράργυρος στην βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 2 έως 17 βαθμούς, στα δυτικά από 3 έως 18 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 6 έως 17 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 9 έως 18 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, την Τρίτη περιμένουμε νωρίς το πρωί συννεφιά με μικρή πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ για το υπόλοιπο της ημέρας αναμένεται ηλιοφάνεια με διάσπαρτες νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΒΑ διευθύνσεις 4-5bf. και στα ανατολικά παράκτια μέχρι 6bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη, την Τρίτη αναμένουμε νεφώσεις που προς το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες μπόρες κυρίως στα γύρω ορεινά με γρήγορη όμως βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις μέχρι 3bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας