Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Τρίτη 20-08-2019

2019-08-19

Καλοκαιρινές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν και την Τρίτη στην χώρα μας καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχεί στις περισσότερες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές κατά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, πυκνότερες στην Θράκη. 

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από Β γενικά διευθύνσεις με ένταση 3-4Bf. και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις πολύ ισχυροί μέχρι 8Bf

Ο υδράργυρος σε μικρή άνοδο στα δυτικά και βόρεια, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 13 έως 34 βαθμούς, στα δυτικά από 17 έως 37 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 17 έως 34 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 18 έως 32 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 4-5Bf. και στα ανατολικά μέχρι 6Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσ/νικη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν γενικά διευθύνσεις με ένταση 3-4Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας