ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 21-05-2019

2019-07-29

Σχετικά καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν στην χώρα μας την Τρίτη καθώς θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Πιο συγκεκριμένα, καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας στο νότιο Ιόνιο, την Πελ/νησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε νεφώσεις κατά τόπους και κατά περιόδους αυξημένες με μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει τοπικά. Αντίθετα από το ύψος της βόρειας Στερεάς Ελλάδας και βορειότερα η ημέρα θα ξεκινήσει θα κυλήσει και τα τελειώσει με καλύτερες καιρικές συνθήκες, λιγότερες νεφώσεις και μεγαλύτερα διαστήματα με ηλιοφάνεια και μόνο στην Ήπειρο και την Μακεδονία τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν περισσότερες νεφώσεις που θα δώσουν μπόρες τοπικού χαρακτήρα στα ορεινά (κυρίως σε περιοχές που βρίσκονται κοντά στα βόρεια σύνορα).

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από διάφορες γενικά διευθύνσεις μέχρι 4bf. και στο Αιγαίο από Ν γενικά διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Ο υδράργυρος σε μικρή πτώση θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 7 έως 24 βαθμούς, στα δυτικά από 8 έως 25 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 9 έως 26 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 16 έως 26 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια.

Στην Αττική την Τρίτη περιμένουμε αραιές νεφώσεις και διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις μέχρι 3bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη την Τρίτη περιμένουμε αίθριο καιρό ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις μέχρι 3bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας