ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 22/01/2019 - ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

2019-07-27

Νέα επιδείνωση περιμένουμε την Τρίτη από τα δυτικά με τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας να είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες καθώς επίσης και οι τοπικές χαλαζοπτώσεις. Παραμένει η θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 22/01/2019

Από τις πρώτες πρωινές ώρες περιμένουμε στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελ/νησο αυξημένες νεφώσεις που θα δίνουν βροχές κατά περιόδους έντονες έως και πολύ έντονες καθώς επίσης και ισχυρές καταιγίδες αλλά και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Τα φαινόμενα στις προαναφερθείσες περιοχές θα διατηρηθούν μέχρι και το τέλος της ημέρας και θα παραμείνουν έντονα. Βροχές αυξομειούμενης έντασης περιμένουμε επίσης στην αρχή της ημέρας σε δυτική και κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία σε ανατολική Μακεδονία και Θράκη με τα φαινόμενα να διατηρούνται καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά περιμένουμε αυξημένες νεφώσεις που μετά το μεσημέρι θα δώσουν βροχές στην Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά και την Πελ/νησο ενώ θα εκδηλωθούν και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές. Αργά την νύχτα φαινόμενα θα εκδηλώνονται στις δυτικές Κυκλάδες και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης από τα 1100-1200μ. και πάνω.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο αρχικά από ΝΑ διευθύνσεις 6-7bf. και βαθμιαία από ΝΔ διευθύνσεις εξασθενημένοι και στο Αιγαίο από Ν διευθύνσεις αρχικά 3-4bf. και βαθμιαία 5-6bf.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -1 έως 10 βαθμούς, στα δυτικά από 4 έως 9 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από -1 έως 15 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 6 έως 16 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική την Τρίτη περιμένουμε νεφώσεις που μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν και προς τις πρώτες απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν βροχές που πρόσκαιρα ίσως αποκτήσουν τοπικά έντονο χαρακτήρα ενώ δεν αποκλείεται το βράδυ να εκδηλωθεί καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις 3-4bf. και στα ανατολικά παράκτια 5-6bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη την Τρίτη περιμένουμε από νωρίς το πρωί συννεφιά που θα δίνει τοπικές βροχές μέτριας έντασης ενώ μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα γενικευτούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις 2-3bf. H θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ!!!

ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΕΝΤΟΝΩΝ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΩΝ ΟΠΩΣ ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ, ΥΠΕΡΧΕΙΛΙΣΗ ΠΟΤΑΜΩΝ, ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΛΠ.

-ΚΕΡΚΥΡΑ, ΖΑΚΥΝΘΟΣ, ΛΕΥΚΑΔΑ, ΙΘΑΚΗ, ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ, ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ, ΑΡΤΑ, ΜΕΣΟΛΛΟΓΙ, ΑΓΡΙΝΙΟ, ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ, ΠΥΡΓΟΣ, ΚΑΛΑΜΑΤΑ.

Επιμέλεια άρθρου: Ιωάννης Μπουσάκας