ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 26-03-2019

2019-07-27

Μερική μεταβολή θα παρουσιάσει το σκηνικό του καιρού την Τρίτη στην χώρα μας. Συγκεκριμένα αν και η ημέρα θα ξεκινήσει σχετικά καλά με τοπικές συννεφιές στα ηπειρωτικά, βαθμιαία προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν και τις θερμές ώρες της ημέρας θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές (με την μορφή μπόρας) και καταιγίδες στον δυτικό, τον κεντρικό και τον βόρειο ηπειρωτικό κορμό. Τα φαινόμενα σε γενικές γραμμές θα είναι μικρής διάρκειας και μέχρι αργά το απόγευμα θα έχουν σταματήσει (ενδέχεται να παρατηρηθούν τοπικά και ασθενή φαινόμενα στα βόρεια μέχρι το βράδυ). Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα αναμένουμε νεφώσεις κατά τόπους και κατά περιόδους αυξημένες και στην Κρήτη ίσως εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα (κυρίως στο δυτικό και το κεντρικό κομμάτι του νησιού).

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από Δ διευθύνσεις 3-4bf., στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο από Β διευθύνσεις 3-4bf. και στο νότιο Αιγαίο από Δ διευθύνσεις με ένταση γύρω στα 5-6bf.

Ο υδράργυρος σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 3 έως 20 βαθμούς, στα δυτικά από 5 έως 19 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 6 έως 20 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 6 έως 20 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική την Τρίτη περιμένουμε αρχικά λίγες νεφώσεις που προς το μεσημέρι θα αυξηθούν και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν πρόσκαιρες μπόρες στα δυτικά και βόρεια του νομού με γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις εντάσεως 2-3bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη την Τρίτη περιμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες και τις θερμές ώρες της ημέρας ενδέχεται να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις μέχρι 3bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας