Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Τρίτη 27-08-2019

2019-08-26

Διατηρούνται και την Τρίτη οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες στην περιοχή μας καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει στα περισσότερα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα σχεδόν καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πάντως θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά τμήματα και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά - ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου και ίσως της κεντρικής Πελ/νησου.  

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από διάφορες γενικά διευθύνσεις με ένταση 3-4Μπ. και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις πολύ ισχυροί μέχρι 8Μπ.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα βορειοανατολικά, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 15 έως 36 βαθμούς, στα δυτικά από 17 έως 38 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 18 έως 35 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 20 έως 36 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις εντάσεως 5-6Μπ. και στα ανατολικά μέχρι 7Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια παράκτια η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3-4Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας