ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 30-04-2019

2019-07-29

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν την Τρίτη στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας. Εξαίρεση θα αποτελέσει η βορειοδυτική και βόρεια Ελλάδα καθώς από το πρωί στα νησιά του κεντρικού και βορείου Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Μακεδονία και την δυτική Στερεά Ελλάδα θα επικρατεί συννεφιά η οποία θα δίνει τοπικά και ασθενή φαινόμενα κυρίως στα ηπειρωτικά. Προς το μεσημέρι μάλιστα υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν και πρόσκαιρες καταιγίδες στα ορεινά, ενώ κάποιες μπόρες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν και στην βόρεια Ελλάδα κυρίως κατά μήκος των βορείων συνόρων μας. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από αργά το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ΒΔ διευθύνσεις γύρω στα 3-4bf. και στο Αιγαίο από ΝΝΔ διευθύνσεις 4-5bf.

Ο υδράργυρος θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 5 έως 23 βαθμούς (στην δυτική Μακεδονία έως 17 βαθμούς), στα δυτικά από 8 έως 20 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 7 έως 22 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 12 έως 24 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική την Τρίτη περιμένουμε αίθριο καιρό με λίγες αραιές νεφώσεις στα γύρω ορεινά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΔ διευθύνσεις μέχρι 3bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη την Τρίτη περιμένουμε λίγες νεφώσεις που προς το μεσημέρι θα αυξηθούν και ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς βροχές στα γύρω ορεινά με γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις μέχρι 3bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας