ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟ Μ.ΣΑΒΒΑΤΟ 27-04-2019

2019-07-29

Αλλάζει κάπως το σκηνικό του καιρού στην χώρα μας, κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά καθώς μέσα στην ημέρα θα εκδηλωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Παράλληλα οι άνεμοι θα πνέουν εξασθενημένοι στα πελάγη ενώ ο υδράργυρος δεν θα παρουσιάσει μεταβολή.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ Μ.ΣΑΒΒΑΤΟ 27-04-2019

Με αρκετά καλές καιρικές συνθήκες θα ξεκινήσει η ημέρα σε ολόκληρη την χώρα καθώς θα επικρατούν μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια, ενώ λίγες νεφώσεις θα κάνουν την εμφάνισή τους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Προς το μεσημέρι πυκνές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά και έτσι τις θερμές ώρες της ημέρας μπόρες και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Μακεδονία (κυρίως την κεντρική και την δυτική), τα ανατολικά της Ηπείρου, την Θεσσαλία, την δυτική, κεντρική και βόρεια Στερεά Ελλάδα και την δυτική και βόρεια Πελ/νησο. Τα φαινόμενα μάλιστα πρόσκαιρα ίσως αποκτήσουν ιδιαίτερα έντονο χαρακτήρα. Σταδιακή υποχώρηση των φαινομένων αναμένουμε από αργά το απόγευμα με εξαίρεση τις περιοχές της κεντρικής κυρίως Μακεδονίας όπου βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλώνονται έως και το τέλος της ημέρας. Στις υπόλοιπες περιοχές η ημέρα θα κυλήσει και θα τελειώσει με καλές καιρικές συνθήκες.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΒΔ διευθύνσεις 3-4bf. και πρόσκαιρα στο βόρειο Ιόνιο ίσως μέχρι 5bf. ενώ στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις έως 4bf.

Ο υδράργυρος στην βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 7 έως 25 βαθμούς, στα δυτικά από 9 έως 26 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 9 έως 26 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 13 έως 26 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένουμε αίθριο καιρό με λίγες αραίες νεφώσεις στα γύρω ορεινά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις 2-3bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένουμε αρχικά λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και προς το απόγευμα αναμένονται μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα διατηρηθούν έως και το τέλος της ημέρας αποκτώντας πιο τοπικό χαρακτήρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις έως 3bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή του Πάσχα αναμένουμε λίγες νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας με εξαίρεση την Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας. Μικρή πιθανότητα για πρόσκαιρη καταιγίδα υπάρχει και για τον νομό Αττικής (στα γύρω ορεινά). Οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν εξασθενημένοι στα πελάγη ενώ ο υδράργυρος θα υποχωρήσει στην δυτική την κεντρική και την βόρεια Ελλάδα.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας